Sommerfugle haven

Når det er varmt og vindstille trives sommerfuglene bedst.

Sommerfuglenes favoritter

Sommerfuglebusk
Asters

Blåhat
Lavendel
Syren
Timian
Kærlighedsurt
Mynte
Engblomster
Fingerbøl
Floks
Pragtskær
Nellike
Primula
SnepudeSommerfuglene tiltrækkes af farvestrålende planter som dufter og er rige på nektar. Eftersom sommerfuglene trives på solrige steder bør du vælge sorter som trives på en solrig plads. Plant dem i større grupper hvilket gør det nemmere at finde end en enkelt blomst.  

Selv et lavt fuglebad lokker sommerfuglene til da de har brug for vand i de varmeste dage. 

Vælg gerne planter med forskellige højde og forskellige blomstringstid for blomstring fra foråret til efteråret, da sommerfuglene har brug for mad i hele sæsonen.

Det er ikke bare blomster som er populærere. Nælde takvinge, påfugleøje og tidselsommerfugl lægger gerne deres æg på brændenældernes blade.

En selvfølge i sommerfuglehaven er sommerfuglebusken. Dens blomster har en svag og sød duft som tiltrækker både sommerfugle, brumbasser og bier.

Mange sommerfugle arter med på listen over truede arter. En anledning til dette er vores forandrede landskab med tilgroet agerjord og kemikalier i landbruget.

At skabe miljøer hvor sommerfuglene trives giver dig en smuk og livlig have, samtidig  med mangfoldigheden i naturen øges og du får hjælp med pollineringen af dine planter.

Sommerfugle altan

Har du en altan som er beskyttet for vind, kan du også her lykkes med et skabe et miljø som tillokker sommerfugle.

Published date: December 08, 2021