Om Weibulls

Varemærkeløftets betydning

”Havelyst” – Weibulls vil give inspiration til at dyrke.
”I går” – tager hånd om traditionen og kompetancen indenfor dyrkningskundskaben.
”I dag” – Tilbyder samtidig, miljøvenlige og moderne produkter.
”I morgen” – tager langsigtet ansvar for miljøet i fremtiden.

 Varemærket Weibulls skal tiltale den store mængde dyrkningsinteresserede og inspirere dem til at anvende produkter som er gode for naturen – både når de produceres, bruges og når de vender tilbage til naturen.Weibulls historik

I 1850 går Waldrid Weibulls til søs og aflægger nogle år senere søkaptajnseksamen i Malmö. Han gør primært tjeneste på amrikanske skibe som sejler mellem Nord- og sydamerika og på de store have.

I 1860 vender han tilbage til Landskrona efter hans skib forliste på Arklow Banks lige syd for Dublin.

 

Tilbage til rødderne i jorden af skåne

I 1863 overtager Walfrid Weibulls slægstgården Weibullsholm, hvor han gør brug af sine erfaringer som han har fået på sine rejser i dyrehold og foderafgrøder. Han får hurtigt større udbytte end han selv forbruger og begynder derfor at hjælpe sine naboer med frø.

 

Handel med frø på Weibullsholm

I 1870 udgiver Walfrid Weibulls det første frøkatalog og indleder derfor en forretningsmæssig produktion og salg af frøportioner. Virksomheden ekspandere indenfor videnskabelig dyrkning af frø samt indenfor salgs-organisationen og hans fem sønner begynder efter at arbejde i firmaet.

Svalöf AB med datterselskabet Hammenhögs frø AB erhverver i 1993 firmaet W Weibull AB og kort derefter bliver disse til firmaet Weibull Havelyst AB. År 2008 købte Econova Weibull Havelyst af Lantmännen.

Econova er Nordens ledende firma indenfor jord- og haveprodukter og en innovativ aktør indenfor genanvendelse og biobrændsel.

Published date: January 13, 2022