Lad indgangen byde velkommen

Ofte lægger vi al vor energi på haven bag ved huset, hvilket er fuldt forståeligt da det er her vi er mest.  Men en indgang der byder velkommen er rar at komme hjem til, den siger noget om dem der bor der, og det er det sidste vi ser på vejen ud. Så det er da værd at gøre lidt her også?

Weibulls - Plantering vid entrén

Uanset hvilken stil du har i dit hjem og i din have, er der nogle grundlæggende tanker som kan hjælpe dig med at forme dit indgangsparti.

Vejen frem

En anlagt gang giver en god fornemmelse, og leder de besøgenes øjne direkte  mod indgangen. Valget af materialer giver selvfølgelig forskelligt indtryk, for eksempel den hjemlige knasen når du går på grus. En buet eller kurvet gang giver et lidt mere blødt indtryk end en helt lige.

Beskyttelse mod indkik

Beskyttelse mod indkig behøver ikke at give en begrænsende følelse.Hække af forskellig slags giver et blødt indtryk, en formklippet bliver stilren i forhold til en fritvoksende hæk som gør at forsiden synes frodig. Et plankeværk eller et stakit kan blødes op ved hjællp af planter. En lav låge kan skabe en åbning der byder velkommen.

Weibulls - Planera entrén

Dekorér

At pynte op i haven kan være en måde at få et mere personligt indtryk. Blomsterkrukker, statuer, sten, vand i haven eller lys er nogle eksempler. Uanset hvad du vælger, mindsker du risikoen for et rodet indtryk hvis du samler dine ting enten i grupper eller på en række. En stol eller en bænk på forsiden kan virke som et både dekorativt og imødekommende element.

Fremhæv og skjul

Der findes visse praktiske ved indgangen som altid skal være der, men kan give varierende indtryk, som for eksempel, skraldespanden, parkeringspladsen m.m. Benyt dig af hegn, belysning og andet som kan gøre at tingene bliver en del af helheden og ikke står frem hver for sig. Med espaljéer og slyngplanter kan du til og med skjule det du ikke vil se på.

Weibulls - Planera entrén

Rent og pænt

Rent og pænt er af og til lettere sagt end gjort. Med faste pladser til cykler og andet som kan ende lidt her og der, bliver det nemmere at holde orden.

Published date: December 11, 2021