Dyrk i pallerammer

Desuden bliver jorden i pallerammen hurtigere varm. Det forkorter tiden mellem såning og høst - en god egenskab når du vil dyrke sammen med børnene!

Skalér efter behov!

Er du nybegynder er 20x60x80cm god at starte med. Den rummer ca. 100 l jord og bliver en let lille jordlod der er nem at gå til. Dyrker du i Weibulls pallerammer som har højden 30 cm, rummer den ca 150 l jord. Skal du sætte kartofler eller så gulerødder har du brug for mere dybde, som du hurtigt klarer ved at sætte to pallerammer ovenpå hinanden. Børnene synes det er herligt at få deres eget lille "bed" hvor de selv kan bestemme hvad de vil dyrke.

Fredet område

Pallerammen skaber et mere beskyttet miljø end hvis der dyrkes på friland. Væggene beskytter mod vind og med markdug i bunden slipper du for ukrudt og græs. Du får også en bedre beskyttelse mod snegle, da de ikke så nemt kan komme til det tiltrækkende grønne inden i. Sneglelister kan købes separat og de skaber en flot afslutning.

Lægger du grus omkring pallerammen slipper du sikkert helt for sneglene da de hellere vil bevæge sig på en mere jævn flade.

Lad fantasien blomstre

Pallerammerne er ikke bare smidige at dyrke i - med deres enkle udforming indbyder de til uendelige kreative muligheder. Ved at bygge dem sammen på forskellige måder kan du skabe forskellige former og moduler. Pallerammerne kan også males så de passer ind i netop din stil. Maler du dem både på begge sider, forlænger du deres levetid eller hvorfor ikke vælge Weibulls bæredygtige pallerammer i metal i forskellige farver?

Sådan dyrker du i palleramme

  1. Læg markvæv i bunden på din pallekrave, og læg den op ad siderne.
  2. Fyld jord i. Til en pallekrave på 20x120x80cm har du brug for 250 l plantejord. Bygger du et højere bed for bedre arbejdshøjde, kan du fylde den nederste del med lecakugler.
  3. Tryk jorden til inden du planter eller sår.
  4. Vand regelmæssigt med vandkande med spreder.
  5. Læg gerne fiberdug LÄNK till 690655 oven på pallekraven for af modvirke fordampning og beskyt dine planter mod stærkt sollys.
  6. Efter tre uger er gødningen i plantejorden opbrugt. For at dine planter fortsat skal udvikle sig, beriger du jorden med hønsegødning eller din egen kompost.
Published date: April 12, 2022