Afdækning

Afdækning er vigtig da den gavner det nyttige og vigtige mikroliv som hjælper planterne med at optage næring. Afdækning giver også jorden en struktur som er lettere at arbejde med, og en mere porøs jord som sørger for mere ilt til rødderne. Andre gode effekter ved at dække af er at det modvirker konkurrende ukrudt og gør behovet for vanding mindre.

Barkdug er naturligvis det mest indlysende at  dække af med. Derudover kan du anvende næsten hvad som helst. Gå ud fra hvad du har af muligheder der hvor du dyrker; græsaffald, grøntsagstoppe, blade, halm og bark, er eksempler på brugbart materiale. Græsaffald og grøntsagstoppe og blade har som en ekstra gevinst en hvis gødningsværdi.

Vinterafdækning.

Vinterafdækning har som sin fornemste opgave at at bevare fugten i jorden og gøre planterne mere vinterhårdføre. For at kunne modvirke frostskader i den sidste del af vinteren, hypper man bark omkring rodhalsen eller stammen på følsomme planter. Bark er at foretrække til denne opgave da sphagnum ofte "fryser sammen" til en klump rundt om planten. Bark kan derimod noget lettere  jævnes ud med en rive når varmen kommer med foråret.

Published date: December 09, 2021