Plantning

Sæt hvidløg i en næringsrig og veldrænet jord på en solrig plads. Tryk hvert fed ca. 5 cm. ned i jorden med rodenden nedad, og med et mellemrum på ca 10 -15 cm. mellem fedene.

HVidløg kan sættes båse forr og efterår. Om foråret kan du sætte hvidløg så snart frosten er gået af jorden, men løgene bliver ikke så store sm hvis du sætter dem i efteråret. Om efteråret skal de sættes så sent som muligt så løget lige når at sætte rod inden frosten kommer.

Høst

Du kan høste så snart der er løg i begyndelsen af sommeren. Da har løget endnu ikke dannet fed, og har en meget mild smag. I begyndelsen af sommeren kan du også bruge toppen som grønt drys til smørrebrød og salat.

Vil du gemme hvidløgene er det bedst at høste i slutningen af sommeren. Tag dem op når toppen lægger sig ned, og begynder at visne. Hæng løgene op med toppen på, et køligt, mørkt og tørt sted. Flet toppene sammen så får du en klassisk og smuk ranke.

Dyrkning indendørs

Vil du dyrke hvidløg indendørs, vil der ikke dannes løg, men du kan bruge den velsmagende top gennem hele vinteren. Sæt fedene ca. 2 cm. ned i en potte med pottemuld. Sæt den i et vindue godt med sol, og vand regelmæssigt. Klip toppen efterhånden som den vokser til hvidløget ikke har mere kraft til at producere mere top.