Du skal ikke beskære om foråret når saften tager til i grenene, og frem til at løvet har udviklet sig.

Weibulls - beskärning

Juli, August, September

Det er i  denne periode at det er optimalt at beskære vore træer og buske.

Det tidlige forår, inden knopperne svulmer op, er det rigtigt tidspunkt at beskære sommer - og efterårsblomstrende prydbuske. Vedligeholds-beskær dine prydbuske hver år for at stimulere væksten og skab en tæt plante med en smuk facon

Følsomme træer og buske skal altid beskæres i juli, august og september og stenfrugt som blommer og kirsebær om efteråret efter høsten af frugterne. De er følsomme overfor beskæring om foråret da de nemt kan komme til at saft-bløde. Svampesygdomme og råd kan nemt få fat i de snit som der kommer ved beskæring, men når saften i træet bliver mindre, kan sårene nå at tørre inden vinteren.

Kernefrugt som æbler og pærer kan være vanskelige at beskære i løbet af juli, august og september, da frugten for det meste ikke er færdigtudviklet på det tidspunkt. Disse skal i stedet beskæres sidst på vinteren når temperaturen er over 10 minus grader. Beskærer du når det er under 10 minusgrader, kan dine træer tage skade da vævet fryser. Du bør ikke beskære for hårdt i den periode da det resulterer i at træet skyder en masse vandris som ikke er frugtbærende. Vandris er træets måde at hurtigt få erstattet den bladmasse som er tabt ved beskæringen.