Det spiselige forsætter med at reagere blandt Weibulls frønyheder, flere viser stadig interesse for at dyrke for smag og øjet. Interessen for økologi stadig stor. Storbladet basilikum, oval radise og tidlig ”stor” spinat komplementere det økologiske sortimentet. Selv årets nye blomster fanger øjets opmærksomhed. Her findes blandet andet klatrende og rigt blomstrende Torneroses kjole og dunborstgræs som bidrager med magi i haven.

Dyrkningsglæde bag grøntsagsdisken

Gul spetspaprika
Gul Spetspaprika, ’Corno di toro Giallo’

Der er mange grunde til at ynde hjemmedyrkning – ikke mindst muligheden for at udforske nye sorter, finde nye smage og gå hele vejen når det gælder grøntsagernes farve og form. Fler farvet i posen er en succes og blandt Weibulls nyheder ses det i Rødebede ”mix” og radise ”Easter egg mix”. For dem begge, en høst der går fra hvid og rosa til rød og gul. Paprika er oppe i tiden og blandet årets nyheder findes 3 forskellige farver af spidspaprika, gul ’Corno di toro Giallo’, rød ’Torno di toro Rosso’ samt sort ’Black Knight F1’. Med god hjælp fra varme og sol venter en rig høst af herlige søde og store frugter. Den form smukke kål er en større udfordring, men et forsøg værd – ikke mindst for sin næringsværdi. Weibulls komplentere udbuddet med en krus bladet savoykål ’Vertus’ och rosetkål mix ’Kalettes®’ som danner løstbundne hoveder langs stilken i en smuk blanding af farver. Melon Cantaloupe ’Charentais’ kræver væksthus på vores breddegrader, opfyldes dette behov giver planterne grapefrugt store frugter med en vidunderlig sød smag.

Pærelet – helt enkelt!

Rödbeta
Rödbeta, Hullahopmix

Ærter og squash er sorter som kan få alle til at føle sig som en professionel dyrker. To nye squash, lysegrøn ’Genovese’ og gylden ’Gold Rush’ forstærker sortimentet med en herlig frisk smag. Den letdyrkelige ært ’Desire’ har dybe mørkelilla bælge og kan egentlig godt dyrkes tidligt som suk- kerært og senere som marvært. Selv den flerårige skovsnæppe ’Bloody Dock’ er let dyrkelig og en fin grøntsag med let syrlig smag når den dyrkes tidligt på sæsonen. De røde blad nerver gør den til et friskt udråbstegn i salaten!

Økologisk trio giver merværdi

Årets økologiske nyheder omfatter en meget yndet og storbladet basilikum ’Genovese’, ovale radise ’French Breakfast’ och spinat ’Early Giant’. Den senere sort gør sit navn ret med spinatblade så store som hånden ’Early Giant’ trives bedst ved dyrkning ved lavere temperatur og kan derfor dyrkes tidligt om foråret men også om efteråret med rigtig godt resultat.