Blomstrende mad

 

Spiselige blomster

Begonia
Kornblomst
Daglilje
Karse
Kryddertagetes
Lavendel
Løvemund
Malva
Nillike
Pelargonie
Stedmoder
Morgenfrue
Roser
Salvie
Solsikker
Stokroser
Tulpaner
Viol

Vælg dine blomster med omhug eller anvend selvdyrket så du er sikker på, at du spiser den rigtige sort og at de ikke er sprøjtet.

Smukke og gode blomster

Karse, her kan du spise både blomster og blade som har en mild smag der minder om radisser. 

Blomstrende krydderurter

Når krydderurter går i blomst mister de en del af deres smag. Men du får i stedet smukke og gode blomster. Prøv for eksempel de lilla blomster fra purløg til sild. Andre krydderurter med velsmagende blomster er merian, koriander, timian og rosmarin.

Dekorer med spiselige kronblade

Kronbladene fra nillike, morgenfrue, solsikke, stokrose, roser, pelagonie, dagslilje, tulipan og lilla, gule og rosa stedmoder tilfører en sommerlig følelse til maden. Prøv at tilsætte i en omelet, suppe, salat eller i brøddejen. Tør bladene hvis du vil bevare lidt af sommeren og opbevar dem mørkt i en beholder så holder de farven længere.

Læg blomsterne i en isterningsbakke, dæk med vand og frys ned, så får du en smuk detalje til sommerens drinks.

Strøg de tørrende blomsterblade med sukker. Læg dem i en tætsluttet krukke og lad stå en uge. Brug dem til sure bær eller en skål med ymer.

Smag smør til med bladene fra farverige blomster.

Læg blomsterne i olie i en uge. Si herefter blomsterne fra, aromaen sidder nu i olien som har en holdbarhed på ca. tre måneder.