Vælg dine blomster med omhug eller anvend selvdyrket så du er sikker på, at du spiser den rigtige sort og at de ikke er sprøjtet.
Smukke og gode blomster
Karse, her kan du spise både blomster og blade som har en mild smag der minder om radisser.
Blomstrende krydderurter
Når krydderurter går i blomst mister de en del af deres smag. Men du får i stedet smukke og gode blomster. Prøv for eksempel de lilla blomster fra purløg til sild. Andre krydderurter med velsmagende blomster er merian, koriander, timian og rosmarin.
Dekorer med spiselige kronblade
Kronbladene fra nillike, morgenfrue, solsikke, stokrose, roser, pelagonie, dagslilje, tulipan og lilla, gule og rosa stedmoder tilfører en sommerlig følelse til maden. Prøv at tilsætte i en omelet, suppe, salat eller i brøddejen. Tør bladene hvis du vil bevare lidt af sommeren og opbevar dem mørkt i en beholder så holder de farven længere.